https://business.facebook.com/settings/owned-domains/859470642634949?business_id=2007256842866602
top of page

Opleiding Body Mind Release Therapeut

BODY MIND RELEASE, the best of both worlds!

Stap binnen in de wereld van transformatie en empowerment met onze opleiding tot Body Mind Release therapeut! Leer professioneel jouw cliënten te begeleiden in het zelfstandig en gericht loslaten van ballast, zoals beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten. Ontdek hoe je hen kan helpen om het positieve terug te brengen in hun leven door inzicht te verschaffen, behandelplannen op te stellen, oorzakelijke ballast te testen via kinesiologische methoden, coaching te bieden en deze unieke loslaat- en opbouwmethode aan te leren.

Wil jij samen met mij het verschil maken in België?

Want met deze topopleiding maak jij als therapeut écht het verschil! Body Mind Release is breed inzetbaar en bewezen effectief, met cliënten die hun behandeling gemiddeld waarderen met een 9,1! Subjectief onderzoek toont snelle en blijvende positieve resultaten bij een scala aan klachten, zoals stress, vermoeidheid, somberheid, hooggevoeligheidsklachten, onzekerheid, angst, piekeren, afhankelijkheid, gedragsproblemen, doelloosheid, gevoel van vastzitten, onverwerkte trauma’s en tal van andere stressgerelateerde fysieke en mentale klachten.

.  

Inhoud van de opleiding

Deze zesdaagse opleiding tot Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee opleidingsmodules van elk drie dagen. Wij beginnen dagelijks om 10.00 uur en gaan door tot 17.00 uur. Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag! In de praktijkperiode beschrijf jij tenminste twee casussen. Deze opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen.

MODULE I  (6, 7 & 8 september 2024):
 • Je leert waar onze ballast zit en hoe deze ons leven op alle vlakken beïnvloedt.
 • Aan de hand van een goede anamnese kun jij de klachten van jouw cliënt in ‘kaart’ brengen en een persoonlijk behandelingsplan opstellen.
 • Je leert onze unieke loslaat – en opbouwmethode en kunt deze goed uitleggen aan jouw cliënt.
 • Je leert werken met een eenvoudige spiertestmethode om gericht ballast uit te kunnen testen.
MODULE II  (15, 16 & 17 oktober 2024):
 • Je weet hoe jij gekwetste of getraumatiseerde deelpersoonlijkheden kunt herkennen en behandelen.
 • Maken van een zogenaamde afhankelijkheidscirkel en/of succescirkel.
 • Je begeleidt jouw cliënt in het herkennen welke ballast hij of zij los mag laten en welke positieve gevoelens teruggehaald mogen worden.
 • Jij weet hoe je negatieve levensprogramma’s losgelaten kunt vervangen voor positieve.

Ervaringen cursisten

Body Mind Release, de nieuwe "Way of Life"

Ik wil je heel erg bedanken, Hans de Waard. Door Body Mind Release is er een wereld voor me open gegaan. En ik heb het gevoel dat Body Mind Release de nieuwe ‘Way of Life’ wordt. Voor iedereen! Dat is mijn droom. Iedereen om mij heen is ook zo enthousiast.​Mirjam Scheerman

mirjam-scheerman-1-150x150.jpg
saskia-150x150.jpg

Dit gun ik iedereen!

De Body Mind Release opleiding is bijzonder! Je ontvang diepgaande inzichten over jezelf en zet direct stappen op persoonlijk en professioneel vlak. Body Mind Release heeft mijn praktijk enorm verrijkt. De snelle positieve resultaten bij mijn clienten maken mij blij. Dit is wat ik iedereen gun!

Saskia Markestein

Vlinders in mijn buik!

Ik heb echt een soort van vlinders in mijn buik door de opleiding Body Mind Release therapeut. Voor mijn gevoel begrijp ik nu nog beter waarom ik iets doe en wat het te logische te verwachten resultaat zal zijn. Super pragmatisch! Dat geeft mij als therapeut veel vertrouwen.​Marloes Slegtenhorst

17-2-150x150.png

Ontvang jouw diploma

 • Je start direct na module I met de praktijkperiode en begeleid een aantal cliënten door het Body Mind Release traject.
 • Je levert twee casussen in voor beoordeling en ontvangt feedback van de docent.
 • Je plant zelf het theorie-examen in na de laatste opleidingsdag en toont je kennis van het opleidingsmateriaal.
 • Bij positieve afronding ontvang je jouw diploma als Body Mind Release Therapeut, inclusief het erkende 2024-logo voor jouw website.

Jaarlijkse terugkomdag


Om jouw kennis en vaardigheden op pijl te houden worden jaarlijks een aantal terugkomdagen of oefendagen gepland. Nogmaals om jouw erkenning te behouden, ben jij jaarlijks verplicht aan tenminste één terugkomdag deel te nemen en dien je jaarlijks tenminste twee casussen in te leveren. 

Exclusieve introductiekorting

Dit is jouw kans om één van de eerste Body Mind Release Therapeuten in België te worden! Profiteer van onze introductiekorting van maar liefst EUR 690,- en betaal slechts EUR 1910,- voor de volledige opleiding. 

Aanvullende informatie

 • Docenten: Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode, en Joke Diepvens, Body Mind Release therapeut/docent in opleiding.
 • Vooropleiding en toelatingseisen: vanaf BSO 3e graad, geen specifieke achtergrond in de zorg vereist.
 • Groepsgrootte: maximaal 16 deelnemers voor optimale interactie en persoonlijke begeleiding.
bottom of page